Blogg

Kunders recensioner på Google säger 4.7/5


(Lämna tom)
RSS

Få bort rost på knivar

20 Sep 2023

Så här får du bort rost på knivar och återställ deras glans

Rost på knivar är inte bara oattraktivt, det kan också påverka deras prestanda och säkerhet. Men innan du kastar bort dina rostiga knivar och investerar i nya, låt oss titta på några effektiva sätt att ta bort rost och återställa dem till sitt forna skick.

Få bort rost på knivar

1. Citronsaft och salt:

 • Blanda citronsaft och salt till en tjock pasta.
 • Applicera pastan på det rostiga området av kniven och låt den sitta i cirka 15-20 minuter.
 • Använd en mjuk trasa eller en tvättsvamp för att gnugga rosten bort.
 • Skölj noga och torka kniven.

Citronsaftens surhet hjälper till att lösa upp rosten medan saltet fungerar som en naturlig slipmedel.

2. Ättika:

 • Skapa en lösning med lika delar vatten och vitvinsvinäger.
 • Blötlägg den rostiga kniven i lösningen i cirka 30 minuter.
 • Använd en mjuk borste eller en trasa för att skrubba bort rosten.
 • Skölj noga och torka av kniven.

Ättika är surt och kan effektivt bryta ner rost.

3. Baksoda (Baking soda):

 • Gör en tjock pasta med vatten och bikarbonat.
 • Applicera pastan på rosten och låt den sitta i ungefär en timme.
 • Skrubba rosten bort med en mjuk borste eller en trasa.
 • Skölj noga och torka kniven.

Baksoda fungerar som ett milt slipmedel och kan hjälpa till att polera bort rostfläckarna.

4. Potatisskal:

 • Skär en potatis i hälften.
 • Doppa den skurna änden i tvålvatten eller baksoda.
 • Gnid den rostiga ytan med potatisen i cirka 5-10 minuter.
 • Skölj noga och torka kniven.

Potatisens naturliga oxideringsprocess kan hjälpa till att ta bort rost.

5. Rostlösare:

Om rosten är allvarlig eller sitter fast på kniven, kan du använda en kommersiell rostlösare. Följ instruktionerna på produkten noggrant och använd handskar och arbeta på en välventilerad plats.

När du har tagit bort rosten, se till att tvätta kniven ordentligt, torka den väl och förvara den på en torr plats. Detta hjälper till att förhindra framtida rostbildning.

Att ta hand om dina köksknivar och hålla dem rostfria är viktigt för både säkerhet och prestanda. Med dessa enkla huskurer kan du återställa dina rostiga knivar till sitt skarpa och glänsande bästa skick.

Inreda studentlägenhet

20 Sep 2023

Smart Inredning för Studentlägenheter: Få ut det Mesta av Din Lilla Plats

När du flyttar in i din första studentlägenhet är det vanligt att utrymmet är begränsat. Men även i en liten lägenhet kan du skapa en bekväm och funktionell bostad. Här är några smarta tips för att inreda din studentlägenhet på ett effektivt sätt:

Inreda studentlägenhet

1. Platsbesparande Möbler: Investera i platsbesparande möbler som bäddsoffor, fällbara bord och hopfällbara stolar. Dessa möbler kan enkelt fällas ihop eller ställas undan när de inte används, vilket frigör värdefullt utrymme.

2. Vertikal Förvaring: Använd väggutrymmet för förvaring. Hyllor, skåp och väggfickor är utmärkta för att organisera böcker, kläder och köksredskap. Detta frigör golvyta och gör att din lägenhet känns större.

3. Multifunktionella Möbler: Titta efter möbler som har flera funktioner. Till exempel, en säng med förvaring under madrassen eller en soffa som kan omvandlas till en gästsäng. Detta ger dig mer utrymme att arbeta, sova och umgås på.

4. Skapa Avdelningar: Använd möbler eller draperier för att skapa visuella avdelningar i din lägenhet. Detta kan hjälpa till att separera sovområdet från arbets- eller vardagsrumsområdet.

5. Minimalistisk Design: Håll inredningen enkel och minimalistisk. Färre möbler och dekorationer ger ett öppnare och mindre trångt intryck. Välj ljusa färger som öppnar upp rummet.

6. Utnyttja Dörren: Dörren till din studentlägenhet kan vara en oväntad plats för förvaring. Använd hängare eller krokar för att hänga handdukar, väskor eller kläder.

7. Fällbara Skrivbord: Om du behöver ett skrivbord, överväg ett fällbart skrivbord som kan fällas upp när du behöver det och fällas ner när du inte använder det.

8. Dubbelanvänd Möbler: Letar du efter en sittplatslösning? Tänk på att använda mjuka kuddar eller stora kuddar på golvet. De kan användas som sittplatser och dubblar som golvkuddar för avslappning.

9. Ljussättning: Bra belysning kan göra en stor skillnad i en liten lägenhet. Använd flera ljuskällor, inklusive bordslampor och golvlampor, för att skapa olika belysningsnivåer och ge rummet djup.

10. Personlig Touch: Slutligen, glöm inte att lägga till din personliga touch i din studentlägenhet. Använd affischer, konstverk och dekorationer som speglar din stil och personlighet.

Att inreda en studentlägenhet handlar om att vara kreativ och effektiv med utrymmet du har tillgängligt. Med dessa tips kan du skapa en bekväm och funktionell bostad som passar din livsstil och budget.

Inreda billigt

20 Sep 2023

Inreda Billigt: 10 Smarta Tips för en Stilfull Heminredning

Att inreda ditt hem behöver inte kosta en förmögenhet. Med några kreativa idéer och smarta strategier kan du skapa en stilfull heminredning utan att spräcka budgeten. Här är 10 tips som hjälper dig att inreda billigt och ändå få ett fantastiskt resultat.

Inreda billigt

1. Planera i Förväg Innan du börjar inreda, planera noggrant. Skapa en budget och en lista över de rum eller områden du vill förändra. Genom att ha en plan kan du undvika impulsköp och onödiga utgifter.

2. DIY-projekt Do It Yourself (DIY) projekt är ett utmärkt sätt att spara pengar och skapa unika inredningsdetaljer. Du kan till exempel måla om möbler, göra egna kuddfodral eller bygga en bokhylla själv.

3. Second Hand och Loppmarknader Besök loppmarknader, second hand-butiker och vintageaffärer för att hitta prisvärda möbler och dekorationer. Du kan hitta unika skatter som ger ditt hem en personlig touch.

4. Färg och Måla Om Ett lager färg kan förvandla ett rum. Måla om väggarna eller möblerna för att ge dem nytt liv. Du kan använda färg för att skapa accentväggar eller färgglada detaljer.

5. Använd Naturligt Ljus Maximera användningen av naturligt ljus i ditt hem. Håll fönster rena och använd ljusa gardiner eller persienner som släpper in ljuset. Detta gör rummet mer inbjudande och energieffektivt.

6. Återanvänd och Återvinn Inred med miljövänligt tänk. Återanvänd möbler och dekorationer du redan har och återvinn material när det är möjligt. Det är bra för både plånboken och planeten.

7. Minimalism Fokusera på en minimalistisk design. Håll det enkelt och undvik överflödig dekoration. Enkelhet kan vara både elegant och prisvärt.

8. Byt Ut Detaljer Istället för att byta ut stora möbler, överväg att bara byta ut små detaljer som kuddar, gardiner eller lampskärmar. Detta kan ge ditt hem en ny look till låg kostnad.

9. Online Shopping och Fynd Jämför priser och leta efter fynd online. Det finns många webbplatser och appar som erbjuder rabatterade möbler och dekorationer.

10. Inred Med Växter Inomhusväxter är ett prisvärt sätt att ge ditt hem liv och färg. De är dekorativa och förbättrar också luftkvaliteten.

Att inreda billigt handlar om att vara kreativ, planera och vara öppen för olika möjligheter. Med rätt strategi kan du skapa ett vackert hem utan att tömma din plånbok.

Bygga eget matbord

16 Sep 2023

Så Bygger Du Eget Matbord: En Guide för Hemmafixaren

Att bygga sitt eget matbord är en tillfredsställande och praktisk hemmafixarprojekt. Det ger dig möjlighet att skapa ett unikt och personligt möbelstycke som passar perfekt in i din inredning och uppfyller dina behov. I den här guiden kommer vi att gå igenom de grundläggande stegen för att bygga ett eget matbord och ge dig tips och tricks för att få det att bli en framgångsrik DIY-upplevelse.

Bygga eget matbord

Steg 1: Planering och Design

Innan du börjar bygga ditt matbord är det viktigt att göra en grundlig planering och design. Här är några saker att tänka på:

 • Storlek: Bestäm hur stort du vill att ditt matbord ska vara och hur många personer det ska rymma. Mät det tilltänkta utrymmet där bordet kommer att placeras för att säkerställa att det passar.

 • Material: Välj det material som du vill använda för bordsskivan och bordsbenen. Trä är det vanligaste valet, men det finns många andra alternativ som laminat, metall eller återvunnet trä om du vill ha något unikt.

 • Design: Skissa eller rita en design för ditt matbord. Bestäm om du vill ha några speciella detaljer som snidade ben, en bård eller inläggningar.

Steg 2: Skaffa Material och Verktyg

När du har en klar plan behöver du skaffa allt material och verktyg som du kommer att använda. Du kan behöva:

 • Träplankor: För bordsskivan och benen.
 • Skruvar och bultar: För att montera och fästa delarna.
 • Såg: För att skära träet till önskad storlek och form.
 • Slipmaskin: För att jämna till ytor och kanter.
 • Borr och skruvdragare: För att borra hål och sätta i skruvarna.
 • Måttband och vinkelhake: För att mäta och markera träet korrekt.

Steg 3: Bygg Bordsskivan

Bordsskivan är hjärtat av ditt matbord, så det är viktigt att göra det ordentligt. Här är hur du bygger bordsskivan:

 • Mät och markera träplankorna enligt din design.
 • Använd sågen för att skära plankorna till rätt längd.
 • Använd slipmaskinen för att jämna till kanterna och ytan.
 • Foga och limma ihop plankorna för att skapa bordsskivan.
 • Låt limmet torka enligt tillverkarens anvisningar.

Steg 4: Bygg Bordsbenen

Bordsbenen ger stabilitet och stil till ditt matbord. Här är hur du bygger bordsbenen:

 • Mät och markera träplankorna för bordsbenen enligt din design.
 • Skär ut benen och forma dem enligt dina önskemål.
 • Borra hål i bordsbenen för att fästa dem säkert i bordsskivan.

Steg 5: Montering och Färdigställande

Nu är det dags att montera ditt matbord. Följ dessa steg:

 • Fäst bordsbenen i bordsskivan med skruvar eller bultar.
 • Kontrollera att bordet är plant och stadigt.
 • Om så önskas kan du nu måla, bestryka eller lackera ditt matbord för att ge det den önskade finishen.

Steg 6: Njut av Ditt Egna Skapande

När du har färdigställt ditt matbord är det dags att ställa det på sin plats och njuta av resultatet av ditt hårda arbete. Du har nu ett vackert och funktionellt matbord som du kan vara stolt över att ha byggt själv.

Att bygga ditt eget matbord är en fantastisk DIY-upplevelse som ger dig möjlighet att uttrycka din kreativitet och skapa något unikt för ditt hem. Kom ihåg att använda säkerhetsutrustning och följa alla säkerhetsinstruktioner när du arbetar med verktyg och material. Lycka till med ditt projekt!

Få bort rök lukt

1 Sep 2023

Rädda Ditt Hem: Så Får Du Bort Röklukt Effektivt

Röklukt kan vara extremt påträngande och svår att bli av med om den väl har satt sig i ditt hem. Oavsett om du har nyligen köpt ett hem där tidigare ägare rökte, har haft en olycka med en brinnande doftljus, eller om du själv röker och vill minimera röklukten inomhus, finns det flera effektiva sätt att bli av med den otrevliga doften. Låt oss utforska några av de bästa metoderna för att ta bort röklukt från ditt hem.

Få bort rök lukt

1. Rengör och Lufta Ut:

Det första steget i att bli av med röklukt är att noggrant rengöra ditt hem. Tvätta alla ytor, inklusive väggar, golv, tak och möbler. Använd en rengöringsprodukt med en stark doft för att överträffa röklukten. När du är klar, se till att lufta ut ordentligt genom att öppna fönster och dörrar. En bra genomluftning hjälper till att avlägsna kvarvarande lukt och fräscha upp inomhusluften.

2. Använd Aktivt Kol:

Aktivt kol är känt för sin förmåga att absorbera dålig lukt. Placera skålar med aktivt kol i rummen där röklukten är mest påträngande. Kolbaserade luftrenare är också ett effektivt val.

3. Använd Ättika:

Ättika är en naturlig rengöringsprodukt som kan hjälpa till att bryta ner röklukten. Blanda ättika med vatten i en sprayflaska och spraya det på ytor som har påverkats av röklukten. Ättikaångor kommer att hjälpa till att eliminera lukten.

4. Använd Baking Soda:

Baking soda är en annan naturlig absorberare av dålig lukt. Strö ut ett generöst lager av baking soda på mattor och möbler som har utsatts för röklukt. Låt det sitta i minst några timmar eller över natten innan du dammsuger upp det.

5. Tvätta Textilier:

Tvätta alla textilier som kan absorbera röklukt, inklusive gardiner, kuddar, och mattor. Använd en doftad tvättmedel eller tillsätt en skvätt ättika till tvättmaskinen för att hjälpa till att neutralisera lukt.

6. Använd Doftljus eller Luftfräschare:

När du har rengjort och eliminerat så mycket röklukt som möjligt, kan du använda doftljus eller luftfräschare med din favoritdoft för att ytterligare fräscha upp ditt hem.

7. Professionell Rökavlägsnande Tjänst:

Om röklukten är extremt svår att ta bort kan du överväga att anlita en professionell rökavlägsnande tjänst. De har specialutrustning och metoder för att effektivt eliminera röklukt från ditt hem.

Röklukt kan vara envis, men med rätt metoder och lite tålamod kan du återställa friskheten i ditt hem. Och kom ihåg, det bästa sättet att hålla sig borta från röklukt är att undvika rökning inomhus och upprätthålla en rökfri miljö.

Dålig lukt tvättmaskin

1 Sep 2023

Rädda Din Tvättstund: Så Hanterar Du Dålig Lukt från Tvättmaskinen

Det finns få saker som är lika besvikande som att ta ut din nytvättade tvätt, bara för att upptäcka att den luktar illa. Ofta är det tvättmaskinen själv som är boven bakom den dåliga lukten. Men oroa dig inte, det finns sätt att hantera detta och återfå friskheten i din tvätt. Låt oss utforska några vanliga orsaker till dålig lukt från tvättmaskinen och hur du kan bli av med den.

Dålig lukt tvättmaskin

1. Låt Maskinen Andas:

En av de vanligaste orsakerna till dålig lukt är fukt och mögel som bygger upp sig i tvättmaskinen. Efter att du har tvättat din tvätt, se till att lämna luckan öppen så att maskinen kan torka ut ordentligt. Detta minskar risken för mögeltillväxt och dålig lukt.

2. Rengör Tvättmedelsfacket:

Tvättmedelsfacket i din tvättmaskin är en perfekt plats för smuts och mögel att gömma sig. Ta bort facket och tvätta det noggrant med varmt vatten och diskmedel. Låt det torka innan du sätter tillbaka det.

3. Kör En Tom Rengöringscykel:

De flesta moderna tvättmaskiner har en rengöringscykel som är avsedd att ta bort smuts och lukt. Om din maskin har en sådan, använd den regelbundet enligt tillverkarens anvisningar. Om den inte har det, kan du köra en tom tvättcykel med varmt vatten och en halv kopp ättika för att rengöra maskinen.

4. Använd Rätt Mängd Tvättmedel:

Att använda för mycket tvättmedel kan leda till överflödig skum och smuts som inte sköljs ordentligt bort. Detta kan skapa en fruktansvärd lukt i din tvättmaskin och på dina kläder. Följ doseringsanvisningarna på tvättmedelsförpackningen och undvik överdosering.

5. Rengör Gummilisten och Trumman:

Många tvättmaskiner har en gummitätning runt luckan som kan samla smuts och fukt. Torka av den regelbundet med en trasa och se till att det inte finns mögel där. Du kan också använda ättika eller en specialrengöringsprodukt för detta ändamål. Rengör även trumman med en trasa och ättika för att ta bort eventuell dålig lukt.

6. Byt Till Ett Luktneutralt Tvättmedel:

Om du fortfarande upplever dålig lukt i din tvättmaskin, kan du överväga att byta till ett luktneutralt tvättmedel. Detta kan hjälpa till att förhindra att oönskade dofter fastnar på dina kläder.

Att hantera dålig lukt från din tvättmaskin kräver regelbunden underhåll och uppmärksamhet. Genom att följa dessa enkla steg kan du njuta av fräsch tvätt varje gång och säkerställa att din tvättmaskin förblir luktfri och i gott skick.

Få bort fettfläckar

1 Sep 2023

Bli Kvitt Fettfläckar Enkelt och Effektivt: Tips och Trick

Vi har alla varit där - du sitter ner för att njuta av en läcker måltid och plötsligt märker du att en fettfläck har landat på din klädsel eller ditt tygsoffa. Fettfläckar kan vara envisa och svåra att ta bort om du inte vet hur man hanterar dem. Men oroar dig inte! I den här bloggtexten kommer vi att dela med oss av några enkla och effektiva tips och trick för att få bort fettfläckar och återställa dina tyger till sitt skick.

Få bort fettfläckar

1. Handla Snabbt:

Det viktigaste när det kommer till fettfläckar är att agera snabbt. Ju längre fläcken får sitta, desto svårare kan den vara att ta bort. Ta en ren trasa eller papper och tryck försiktigt på fläcken för att absorbera så mycket av fettet som möjligt utan att gnugga det in i tyget.

2. Använd Diskmedel:

Ett enkelt sätt att ta bort fettfläckar är att använda vanligt diskmedel. Blanda några droppar diskmedel med varmt vatten och applicera på fläcken. Använd en mjuk borste eller trasa för att försiktigt gnugga fläcken i en cirkulär rörelse. Skölj noga och upprepa vid behov.

3. Talkpulver eller Majsmjöl:

Talkpulver eller majsmjöl är utmärkta absorberande medel som kan hjälpa till att suga upp fett från tyget. Strö ett generöst lager av talkpulver eller majsmjöl över fläcken och låt det sitta i några timmar eller över natten. Borsta sedan bort pulvret och tvätta tyget som vanligt.

4. Använd Lösningsmedel:

Om fläcken är mer envis och inte går bort med diskmedel, kan du prova att använda ett lösningsmedel som aceton eller lacknafta. Var noga med att testa på en liten dold yta först för att se till att det inte skadar tyget. Applicera lösningsmedlet på fläcken med en trasa och torka försiktigt.

5. Tvätta Rätt:

När fläcken är borta eller minskad, tvätta plagget eller tyget som vanligt. Använd rätt tvättinstruktioner enligt etiketten och kontrollera om fläcken är helt borta innan du torktumlar det. Värme från torktumling kan sätta fläcken permanent om den inte har tagits bort helt.

6. Återupprepa Vid Behov:

I vissa fall kan det vara nödvändigt att upprepa processen flera gånger för att helt ta bort fettfläcken. Ha tålamod och var försiktig så att du inte skadar tyget under processen.

Att få bort fettfläckar kan vara enkelt om du agerar snabbt och använder rätt metoder och medel. Kom ihåg att alltid vara försiktig med känsliga tyger och testa på en liten yta först om du är osäker. Med dessa tips och trick kommer du att vara rustad för att ta itu med fettfläckar när de dyker upp och behålla dina kläder och tyger i toppskick.

Få bort starka lukter

4 Jul 2023

Att mötas av en stark och obehaglig lukt kan verkligen påverka vår komfort och välmående. Men oroa dig inte! Vi har samlat några effektiva tips för att hjälpa dig att få bort starka lukter och återställa en frisk och behaglig miljö i ditt hem.

En av de bästa metoderna för att eliminera starka lukter är att använda naturliga absorberande ämnen såsom bikarbonat, kaffesump eller ättika. Dessa ämnen har förmågan att dra åt sig och neutralisera dålig lukt istället för att bara maskera den.

Bikarbonat, även känt som bikarbonat soda, är en fantastisk luktabsorbent. Strö helt enkelt ut bikarbonat på den drabbade ytan eller platsen där lukten kommer ifrån, låt det verka i några timmar eller över natten och dammsug sedan eller torka bort det. Detta enkla knep kan vara särskilt effektivt för att få bort oönskade lukter från mattor, möbler eller garderober.

Kaffesump är en annan naturlig luktabsorbent som kan vara till stor hjälp. Placera en skål med använd kaffesump på den plats där lukten är som starkast. Kaffesumpen kommer att dra åt sig luktmolekylerna och hjälpa till att neutralisera dem. Var noga med att byta ut kaffesumpen regelbundet för att upprätthålla dess effektivitet.

Ättika är en välkänd hemrengöringsprodukt som också kan användas för att bli av med starka lukter. Blanda lika delar ättika och vatten i en sprayflaska och spraya blandningen på de drabbade ytorna eller i luften där lukten är mest påtaglig. Ättikan kommer att hjälpa till att bryta ner de luktförorsakande ämnena och avlägsna dem. Låt ättikablandningen verka en stund och torka sedan av ytan med en ren trasa.

För att undvika att starka lukter sprider sig i hemmet är det viktigt att ha en god ventilation. Se till att öppna fönster och släppa in frisk luft regelbundet för att ersätta den dåliga lukten med frisk, ren luft. Användning av luftrenare eller växter som är kända för att rena luften, såsom fredslilja eller svärmorstunga, kan också vara till stor hjälp.

Med hjälp av dessa enkla och naturliga metoder kan du enkelt få bort starka lukter och återställa en frisk och behaglig miljö i ditt hem. Testa olika kombinationer och se vilka som fungerar bäst för dig. Säg adjö till dåliga lukter och njut av en fräsch atmosfär igen!

Hur fungerar RUT avdrag?

6 Jun 2023

Välkommen till vår informativa guide om hur RUT-avdraget fungerar! Om du undrar över vad RUT-avdraget är och hur det kan dra nytta av det, har du kommit till rätt ställe. I denna artikel kommer vi att förklara grundläggande begrepp, fördelar och användning av RUT-avdraget i Sverige. Så låt oss börja och ta reda på hur RUT-avdraget fungerar i praktiken.

RUT-avdraget är en skattereduktion som infördes av svenska regeringen för att uppmuntra privatpersoner att anlita hushållsnära tjänster och därmed minska den svarta ekonomin. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt, vilket är de typer av tjänster som kan omfattas av avdraget. Genom RUT-avdraget kan du dra av en del av kostnaden för att anlita exempelvis städhjälp, trädgårdsarbete eller flyttjänster.

För att kunna utnyttja RUT-avdraget måste du vara skriven i Sverige och betala skatt här. Du kan få avdrag för hushållsnära tjänster upp till en viss gräns, som bestäms av regeringen och kan variera från år till år. För närvarande (2023) är avdragsgränsen 50 000 kronor per person och år. Det innebär att du kan få skattereduktion på upp till 50 procent av kostnaden för de hushållsnära tjänsterna du anlitar.

Sammanfattningsvis är RUT-avdraget en förmånlig möjlighet för privatpersoner att dra nytta av skattereduktion på hushållsnära tjänster. Genom att utnyttja RUT-avdraget kan du spara pengar samtidigt som du får hjälp med de dagliga hushållssysslorna. Se till att hålla koll på aktuella regler och gränser för att maximera fördelarna med RUT-avdraget och göra din vardag lite enklare.

Hur får man bort kattkiss från soffan?

5 Apr 2023

Hur får man bort kattkiss från soffan? Här är några användbara tips

Katter är fantastiska husdjur, men ibland kan de ha olyckor och kissa på din soffa. Detta kan orsaka illaluktande fläckar och gör det svårt att få bort kattkissen från soffan. Men oroa dig inte, det finns sätt att ta bort kattkiss och få din soffa att se ut och lukta som ny igen. Läs vidare för att upptäcka de bästa tipsen.

Hur får man bort kattkiss från soffan?

 1. Torka bort kattkissen så snabbt som möjligt För att förhindra att kattkissen tränger djupare in i tyget på din soffa är det viktigt att du omedelbart torkar bort så mycket som möjligt. Använd en gammal handduk eller pappershanddukar för att suga upp så mycket kattkiss som möjligt. Var försiktig så att du inte gnuggar in kattkissen i tyget.

 2. Använd en katturinborttagningsprodukt En annan effektiv lösning för att ta bort kattkiss från soffan är att använda en katturinborttagningsprodukt. Dessa produkter kan köpas på de flesta djuraffärer eller online. Följ instruktionerna på produkten för att applicera den på det drabbade området av soffan. Tänk på att testa produkten på en liten och dold del av soffan först för att se om den påverkar tygets färg eller material.

 3. Använd en blandning av ättika och vatten En annan hemmagjord lösning för att ta bort kattkiss från soffan är att använda en blandning av vitvinsvinäger och vatten. Blanda en del vinäger med två delar vatten och applicera blandningen på den drabbade delen av soffan. Låt blandningen sitta i ca 30 minuter innan du torkar bort den med en fuktig trasa.

Sammanfattningsvis är det möjligt att ta bort kattkiss från soffan. Torka bort kattkissen så snabbt som möjligt, använd en katturinborttagningsprodukt eller en hemmagjord blandning av vinäger och vatten. Var noga med att testa produkterna på en dold del av soffan för att undvika skador. Med dessa tips kan du återfå din soffa till sin tidigare fräscha och rena form igen.

Städa kamin

15 Mar 2023

En guide till att städa kaminen

En kamin kan vara en fantastisk källa till värme och en mysig atmosfär i hemmet. Men med tiden kan det också innebära att det samlas damm och smuts i och runt omkring kaminen. För att hålla din kamin i gott skick och undvika risker som brand eller dålig luftkvalitet är det viktigt att städa den regelbundet. Här är en guide till att städa kaminen och hålla den i toppskick.

 

städa kamin

 1. Stäng av kaminen och låt den svalna

Innan du börjar städa kaminen är det viktigt att stänga av den och låta den svalna helt. Detta för att undvika risker för brännskador eller brand.

 1. Ta bort askan

När kaminen är helt sval så kan du börja ta bort askan. Det enklaste sättet att göra det är att använda en askpanna eller askgrunka. Var noga med att ta bort all aska så att det inte finns några kvarvarande glöd eller askrester i kaminen.

 1. Rengör insidan av kaminen

När du har tagit bort askan så är det dags att rengöra insidan av kaminen. Använd en mjuk borste eller en dammsugare för att ta bort alla synliga smuts och damm. Var särskilt noga med att rengöra runt ventilationsluckor och andra områden där smuts kan ha samlats.

 1. Rengör utsidan av kaminen

När insidan av kaminen är rengjord så är det dags att rengöra utsidan. Använd en fuktig trasa eller en rengöringsspray för att ta bort smuts och damm från ytan. Var försiktig så att du inte skadar ytan eller färgen på kaminen.

 1. Kontrollera rökröret

Innan du avslutar städningen av kaminen så är det viktigt att kontrollera rökröret. Se till att det är rent och fritt från blockeringar. Om du upptäcker blockeringar så är det bäst att kontakta en professionell för att ta bort dem.

Sammanfattningsvis, städning av kaminen är en viktig uppgift som bör göras regelbundet för att hålla kaminen i gott skick och undvika risker. Det är viktigt att stänga av kaminen och låta den svalna innan du börjar städa. Ta bort all aska, rengör insidan och utsidan av kaminen och kontrollera rökröret. Genom att följa dessa enkla steg kan du ha en säker och effektiv kamin i ditt hem.

Bästa städfirmorna

14 Mar 2023

Att välja den bästa städfirman kan vara en utmaning, särskilt när det finns så många att välja mellan. Men det finns vissa faktorer som kan hjälpa dig att hitta de bästa städfirmorna för dina behov.

För det första är det viktigt att leta efter städfirmor som har goda omdömen från tidigare kunder. Genom att läsa recensioner på nätet eller fråga bekanta kan du få en uppfattning om städfirmans kvalitet och pålitlighet.

För det andra är det viktigt att välja en städfirma som har erfarenhet inom det område som du behöver hjälp med. Till exempel, om du behöver en städfirma för kontorsstädning, se till att välja en firma som har erfarenhet inom detta område.

För det tredje, se till att du väljer en städfirma som är pålitlig och professionell. Detta inkluderar att de har försäkringar och licenser som krävs för deras arbete. Du vill ha en städfirma som du kan lita på att utföra jobbet på ett effektivt och noggrant sätt.

När du söker efter de bästa städfirmorna, ta dig tid att jämföra priser och tjänster från olika företag. Se till att du förklarar dina behov och önskemål för att få en korrekt offert.

Sammanfattningsvis finns det många faktorer att överväga när du väljer den bästa städfirman för dig. Leta efter företag med goda omdömen från tidigare kunder, välj en firma med erfarenhet inom det område du behöver hjälp med, och se till att du väljer en pålitlig och professionell firma med försäkringar och licenser. Genom att göra din forskning och jämföra alternativ kan du hitta de bästa städfirmorna som uppfyller dina behov och budget.

Flyttstädning Stockholm omdöme

14 Mar 2023

När du söker efter en pålitlig flyttstädning i Stockholm är det viktigt att läsa omdömen från andra kunder för att få en uppfattning om företagets kvalitet och pålitligh

et. Att hyra ett professionellt städföretag kan hjälpa till att säkerställa att din gamla bostad är ren och klar för nästa hyresgäst eller köpare. Men hur vet du vilket företag som är rätt för dig? Här är några saker att tänka på när du letar efter omdömen om flyttstädning i Stockholm.

För det första, se till att du söker efter Flyttstädning Stockholm omdöme på trovärdiga webbplatser som Yelp, Trustpilot eller Reco.se. Dessa webbplatser har ett brett utbud av recensioner från tidigare kunder som kan ge dig en god uppfattning om företagets kvalitet och pålitlighet. Läs igenom flera omdömen för att få en mer heltäckande bild av företaget.

För det andra, se till att du väljer ett företag som är licensierat och försäkrat. Detta kan hjälpa dig att känna dig tryggare när du anlitar en städfirma. En licensierad och försäkrad städfirma kan också ge dig en bättre garanti om något skulle gå fel.

För det tredje, fråga om en gratis offert från flera företag för att jämföra priser och tjänster. På så sätt kan du hitta det bästa erbjudandet för din budget. Se till att du förklarar dina behov och önskemål för att få en korrekt offert.

Sist men inte minst, se till att du bokar flyttstädning i Stockholm i god tid för att undvika stress och överraskningar. De flesta städföretag kräver en förvarningstid på minst några dagar för att säkerställa att de har tillräckligt med personal och resurser för att utföra arbetet på bästa sätt.

Sammanfattningsvis är det viktigt att läsa omdömen från tidigare kunder när du söker efter en flyttstädning i Stockholm. Se till att du väljer ett företag som är licensierat och försäkrat, jämför priser och tjänster, och boka i god tid för att undvika stress och överraskningar. Med dessa tips kan du hitta den perfekta flyttstädningen för din bostad i Stockholm.

Flyttstädning - Så här ser processen ut

5 Mar 2023

Flyttstädning - Så här ser processen ut

Att flytta är en spännande tid, men det kan också vara stressigt att få allt på plats. En viktig del av flytten är flyttstädning, vilket är en grundlig rengöring av den gamla bostaden innan du lämnar den. I denna artikel kommer vi att titta närmare på vad som ingår i flyttstädning och varför det är viktigt att anlita en professionell städfirma för att utföra detta arbete.

Vad ingår i flyttstädning?

Flyttstädning är en grundlig rengöring av hela bostaden, inklusive kök, badrum, sovrum, vardagsrum och andra områden. Detta inkluderar dammsugning, torkning av golv och ytor, rengöring av vitvaror och badrum, rengöring av fönster och mycket mer. Det är viktigt att flyttstädningen utförs grundligt för att lämna bostaden i bra skick för nästa boende.

Varför är det viktigt att anlita en professionell städfirma?

Att anlita en professionell städfirma för flyttstädning är viktigt av flera skäl. För det första har de erfarenhet och kunskap om vilka områden som behöver extra uppmärksamhet och rengöring. De har också tillgång till specialutrustning och rengöringsmedel för att utföra en grundlig rengöring. Slutligen kan de garantera att bostaden kommer att vara i utmärkt skick för nästa boende, vilket kan öka dina chanser att få tillbaka din deposition.

Hur väljer du en pålitlig städfirma?

När du väljer en städfirma för flyttstädning är det viktigt att välja en pålitlig och professionell firma. Det finns flera saker du kan titta på när du gör ditt val, inklusive rekommendationer från vänner eller familj, recensioner från tidigare kunder och certifieringar och tillstånd från branschorganisationer. Det är också en bra idé att be om en detaljerad lista över vad som ingår i städningen och vad som inte ingår, samt att få en offert på priset för tjänsten.

Sammanfattningsvis är flyttstädning en viktig del av flyttprocessen som bör utföras av en professionell städfirma för bästa resultat. Genom att anlita en pålitlig och erfaren firma kan du vara säker på att din gamla bostad kommer att vara i utmärkt skick för nästa boende.

Nu börjar paketpriser på Flytthjälp

1 Dec 2022

 Paketlösning för hela er flytt

Nu när du bokar flyttstädning med oss så kommer du få ett val att få rabatt som paketpris när du vill boka flytt&städ med oss. Grymt va!?

När bör jag boka detta?

När du bokar borde du göra det så tidigt som möjligt för 100% veta att dina tid finns kvar. Vi har alltid mesta att göra i slutet av månaden.

← Äldre inlägg

 

Behöver du boka Flyttstäd?

Om du vill boka Flyttstädning med oss så är det mycket enkelt. Du gör det lättast via vår bokningsfunktion nedan. Men det går också bra att ringa oss så hjälper vi er.