×

Blogg

 

Boka en städfirma för att underlätta din flyttstädning

2 jun 2021

Boka en städfirma för att underlätta din flyttstädning 

Om du befinner dig mellan två bostäder just nu är du mitt uppe i en hektisk tid i livet. En flytt innefattar allt från att hitta en nya bostad till att packa ner alla saker och flytta dem till den nya bostaden. Väl där ska du sedan packa upp alla dina tillhörigheter igen. Det sista du vill tänka på i denna stressiga tid är din flyttstädning. En sådan behöver du dock utföra i din gamla bostad. Men för att underlätta för dig kan du med fördel boka en städfirma. 

 

Städfirmor är nämligen proffs på flyttstädning och har flyttstädare med lång erfarenhet av denna typ av städningar. Därför kan du ofta erbjudas ett bra pris på städningen av din bostad inför flytten. Allt du behöver göra är att släppa in städfirmans personal i bostaden – sedan tar de hand om resten! När du några timmar senare återvänder för att låsa efter dem kommer din bostad att vara skinande ren. 

 

Ska du snart flytta och vill få din bostad städad? Då kanske du överväger att låta professionella flyttstädare ta hand om din flyttstädning? Som du kommer märka genom att fortsätta läsa denna artikel är detta ofta ett väldigt bra val! 

Ta in en offert på en skräddarsydd flyttstädning 

I de allra flesta fall behöver lägenheter och andra bostäder städas rejält innan nästa hyresgäst eller bostadsköpare kan flytta in. Det innebär att du behöver städa din bostad hela vägen från tak till golv. Men om du vill göra en del av jobbet själv och överlåta en del av det till en städfirma brukar även detta gå bra. Du får helt enkelt diskutera saken med dem och avtala vad du vill få ut av din flyttstädning. 

 

Om du till exempel vill att de inte städar vissa delar av bostaden kan de sannolikt göra detta. Detsamma gäller också om du gärna vill att de städar vissa ytor eller rum lite extra noggrant. En städfirma som lägger stor vikt vid kundnöjdheten kommer att göra allt som står i deras makt för att göra dig nöjd med flyttstädningen. 

Fördelarna med att boka en professionell flyttstädning 

Det finns flera fördelar med att ta hjälp av proffsen när det vankas flyttstädning. Till fördelarna kan bland annat nämnas att detta är: 

 

 • Bekvämt. Detta är kanske den enskilt största fördelen. När du väl har flyttat ut alla dina tillhörigheter ur bostaden kan du släppa in städarna. De tar sedan hand om hela städningen från början till slut. När de lämnar din bostad är den i så pass gott skick att du genast kan kalla in hyresvärden så att denne kan utföra en städbesiktning. Därefter kan du lämna in dina nycklar och lämna bostaden för gott! 
 • Stresslindrande. Det är som bekant väldigt stressande att genomföra en flytt. Att dessutom behöva städa hela bostaden när du flyttar ökar ofta bara stressen. Så att kunna anlita flyttstädare och leja ut din flyttstädning till dessa är väldigt stresslindrande. Dessutom ges du möjligheten att fokusera på andra delar av flytten. 

Städa vid flytt

10 mar 2021

Viktigt med flyttstädning även när du flyttar in

Att flytta till en ny bostad är ofta en tillräckligt stressig upplevelse även utan att städningen tas i beaktande. Men tyvärr är det helt enkelt så att du behöver utföra en flyttstädning både när du flyttar ut från din nuvarande bostad och när du flyttar in i din nya lya. Genom att städa den nya bostaden kan du enklare komma i ordning och sätta din egen prägel på stället. Och som du säkert känner till är det även kutym att utföra en grundlig städning av din gamla bostad innan du flyttar ut.

Därför är flyttstädning viktigt när du flyttar in

Din nya bostad kan ofta se kliniskt ren ut på visningen. Därför kanske du inte prioriterar att utföra en flyttstädning innan du flyttar in. Men det är vanligtvis en bra idé att göra detta innan ditt bohag anländer och du börjar packa upp dina tillhörigheter. I annat fall gör du det bara onödigt komplicerat för dig och du tvingas då städa med flyttkartonger och möbler som står i vägen. Städa istället innan du på allvar flyttar in och ta ett rum åt gången så slipper du bli överväldigad.

Om du tycker det känns jobbigt att behöva städa kan du anlita en städfirma som utför flyttstädning. Det är vanligt att göra detta i samband med att man flyttar ut men du kan även välja att leja ut städningen när du flyttar in. Genom att göra detta kan du dessutom finna ro snabbare i din nya bostad. Du kan helt och hållet fokusera på att packa upp dina tillhörigheter med vetskapen att varje liten kvadratcentimeter av bostaden är skinande ren!

Du som ändå väljer att utföra städningen själv bör tänka på följande när du städar de olika rummen:

 • Kök: Damma av och torka alla ytor. Rengör ugnen ordentligt och se även till att skrubba grillgaller och övriga tillbehör. Även köksfläkten bör rengöras. Frosta även av frysen om detta inte redan har gjorts och gör rent i skåpen. Avslutningsvis bör du även moppa golvet och låta det torka.
 • Badrum: Moppa golvet och låt det sedan torka. Rengör gärna toaletten och badkaret.
 • Övriga rum: Även i bostadens övriga rum bör du rengöra golvet och även rummens andra ytor.

Överväg att ta hjälp med din flyttstädning

För de allra flesta är det värt att ta hjälp vid flyttstädning. Detta gäller även när du ska flytta in i din nya bostad. Om du och din familj vill kunna fokusera på andra delar av flytten är detta ett utmärkt sätt att frigöra tid. Tiden som frigörs kan ni då istället lägga på allt från att packa upp bohaget till administrativa uppgifter såsom att adressändra och få posten eftersänd.

Professionella städare från en städfirma kan utföra en mer noggrann och effektiv städning än vad de allra flesta klarar av. Så genom att ta hjälp av dem kan du säkerställa att den nya bostaden är redo att flyttas in i. En tung vikt kan lyftas från dina axlar så det är ofta ett väldigt bra val att ta hjälp med städningen!

Akut Flyttstädning

15 feb 2021

Är du i behov av en akut Flyttstädning?

Vi på Flyttstädning Stockholm ställer upp till dig som behöver en akut flyttstädning samma dag eller dagarna frammåt. Det gör man lättast med att ringa oss för att förklara behovet. Det går självklart också bra att boka direkt via vår hemsida och vi kommer därefter att ringa upp dig.

 

Vad ingår i en akut Flyttstdäning?

I vår Flyttstädning ingår allt som det brukar göra. Vår städning blir alltid lika bra när du en bokar. Du kan gå in HÄR och kolla vår checklista.

 

Vad behöver jag tänka på?

 • Tänk på att en flyttstädning så ingår vanligt smutsigt hem. Allt annat klassas som en sanering och där kan priserna ändras lite.
 • Ta undan vitvaror som kyl och frys innan våra städare kommer.
 • Vi har all material och utrustning som behövs för att göra en städning hos dig. Du behöver alltså INTE ha något själv hemma.
 • Vi skickar alltid fakturan efter jobbet är klart och du är nöjd. Den skickas med mail till dig som anges i bokningen.

Städhjälp Stockholm

26 jan 2021

Städhjälp Stockholm | Kontakta oss idag

Vi hjälper gärna dig när du är i behov av städhjälp vid din flytt eller försäljning av bostaden.
Många tänker att man klarar av en städningen själv men i själva verket så står man där och putsar och filar och inser ganska kvickt att hur skönt det hade varit att anlita Städhjälp istället.
Lägg energi istället på din nya bostad, renovering eller uppackning, eller kanske så enkelt som att låta vårt företag sköta städningen medans ni kan fokusera på jobb eller inkomst istället?

Boka städhjälp Stockholm online

Städhjälp Stockholm bokar man mycket enkelt online via vårat bokningsformulär här på hemsidan.
Var ute god tid som möjligt, speciellt om du är i behov av städhjälp i månadsskiftet.

 

Är du akut behov av flyttstädning nu?

Står din tom redo och tom? Då kommer vi gärna och utför vår prossifa flyttstädning redan nu då vi alltid har det lugnare i början eller mitten på månaden i jämförelse till månadsslutet.

Är du i behov av din flyttstädning till månadsskiftet gäller det att vara ute i god tid innan med att göra bokningen via oss.
Hur nära bokningen görs till din flyttstädning är svårt att säga på då alla dagar ser olika ut såklart. Och ibland trillar det också in flera bokningar om dagen med kanske samma datum som önskemålen.

den klassiska regeln "ju tidigare ju bättre" gäller absolut för att alltid vara säker på att vi har tid att ta ann din flyttstädning just den dag ni önskar.

Tips för en bra städning

4 dec 2020

Tips för flyttstädning eller hemstädning

Här tänker vi dela med oss av några tips kring effektiv städning som vi på Flyttstädning Stockholm använder oss av när vi städar olika hem och bostäder. 

 • Zoner och mönster: Att veta vad man ska börja med i en städning kan avgöra timmars arbete i slutändan och avgörande i ett bra reslutat. Se till att alltid börja längst upp i toppen av ytorna du städar och alltid avsluta med att dammsuga och torka av golven. Damm och smuts faller alltid nedåt och börjar du i fel ände med att t.ex dammsuga så kommer det att innebära dubbelt jobb eller ett sämre resultat.
 • En sak i taget: Börja och checka av rum för rum och veta vilken av rummen du borde starta med.
 • Röj undan: Om det är en flyttstädning eller likanden så ta alltid bort möbler och likande innan någon typ av städning börjar.
 • Produkter: Gör en snabb reserach om vilka produkter och medel du bör använda. Det är mycket viktigt att veta så du inte tar starka medel på ömtåliga ytor som t.ex golv/väggar. Ägna även en tanke på miljön med. De starkaste produkterna ger sällan ett bättre resultat än dom vanliga i affären.
 • Hygien: Tänk på att alltid byta ut ditt vatten när du skurar i slutskedet av städningen. Det är viktigt att inte använda samma vatten då det direkt blir en dålig hygien i hemmet igen.

Vad kostar en flyttstädning?

7 okt 2020

Det finns mycket olika priser på flyttstädning idag. Allt från timpris till fasta kostnader. Men vad är egentligen bäst? Vi tror att kunder uppskattar ett fast pris utan " dolda " avgifter.

Vi har idag tagit fram en lista på priser där du kan se exakt vad det kostar för just dina kvadratmeter.

Nedan ser ni priser för Flyttstädning Pris Stockholm :

0-49Kvm 1299Kr Efter RUT

50-59Kvm 1399Kr Efter RUT

60-69Kvm 1449Kr Efter RUT

70-79Kvm 1599Kr Efter RUT

80-89Kvm 1749Kr Efter RUT

90-99Kvm 1999Kr Efter RUT

100-109Kvm 2249Kr Efter RUT

110-119Kvm 2399Kr Efter RUT

120-129Kvm 2449Kr Efter RUT

130-139Kvm 2599Kr Efter RUT

140-149Kvm 2799Kr Efter RUT

150-159Kvm 3049Kr Efter RUT

160-169Kvm 3199Kr Efter RUT

170-179Kvm 3399Kr Efter RUT 80-189Kvm 3549Kr Efter RUT 190Kvm Och uppåt. 3849Kr +15Kr/Kvm Efter RUT

 

Flyttstädning Checklista :

 

Det är också viktigt att kolla vad som ingår i en flyttstädning för att förstå dom olika priserna. Här finns en Checklista på vad som ingår i en klassisk flyttstädning.

 
map

Adress: Bältgatan 1 142 35 Stockholm

tel

Direktnummer: 0768 603 474

mailbbulk

Epost: [javascript protected email address]