Dålig lukt tvättmaskin

Kunders recensioner på Google säger 4.7/5

Rädda Din Tvättstund: Så Hanterar Du Dålig Lukt från Tvättmaskinen

Det finns få saker som är lika besvikande som att ta ut din nytvättade tvätt, bara för att upptäcka att den luktar illa. Ofta är det tvättmaskinen själv som är boven bakom den dåliga lukten. Men oroa dig inte, det finns sätt att hantera detta och återfå friskheten i din tvätt. Låt oss utforska några vanliga orsaker till dålig lukt från tvättmaskinen och hur du kan bli av med den.

Dålig lukt tvättmaskin

1. Låt Maskinen Andas:

En av de vanligaste orsakerna till dålig lukt är fukt och mögel som bygger upp sig i tvättmaskinen. Efter att du har tvättat din tvätt, se till att lämna luckan öppen så att maskinen kan torka ut ordentligt. Detta minskar risken för mögeltillväxt och dålig lukt.

2. Rengör Tvättmedelsfacket:

Tvättmedelsfacket i din tvättmaskin är en perfekt plats för smuts och mögel att gömma sig. Ta bort facket och tvätta det noggrant med varmt vatten och diskmedel. Låt det torka innan du sätter tillbaka det.

3. Kör En Tom Rengöringscykel:

De flesta moderna tvättmaskiner har en rengöringscykel som är avsedd att ta bort smuts och lukt. Om din maskin har en sådan, använd den regelbundet enligt tillverkarens anvisningar. Om den inte har det, kan du köra en tom tvättcykel med varmt vatten och en halv kopp ättika för att rengöra maskinen.

4. Använd Rätt Mängd Tvättmedel:

Att använda för mycket tvättmedel kan leda till överflödig skum och smuts som inte sköljs ordentligt bort. Detta kan skapa en fruktansvärd lukt i din tvättmaskin och på dina kläder. Följ doseringsanvisningarna på tvättmedelsförpackningen och undvik överdosering.

5. Rengör Gummilisten och Trumman:

Många tvättmaskiner har en gummitätning runt luckan som kan samla smuts och fukt. Torka av den regelbundet med en trasa och se till att det inte finns mögel där. Du kan också använda ättika eller en specialrengöringsprodukt för detta ändamål. Rengör även trumman med en trasa och ättika för att ta bort eventuell dålig lukt.

6. Byt Till Ett Luktneutralt Tvättmedel:

Om du fortfarande upplever dålig lukt i din tvättmaskin, kan du överväga att byta till ett luktneutralt tvättmedel. Detta kan hjälpa till att förhindra att oönskade dofter fastnar på dina kläder.

Att hantera dålig lukt från din tvättmaskin kräver regelbunden underhåll och uppmärksamhet. Genom att följa dessa enkla steg kan du njuta av fräsch tvätt varje gång och säkerställa att din tvättmaskin förblir luktfri och i gott skick.

1 Sep 2023

Behöver du boka Flyttstäd?

Om du vill boka Flyttstädning med oss så är det mycket enkelt. Du gör det lättast via vår bokningsfunktion nedan. Men det går också bra att ringa oss så hjälper vi er.