Flyttstädning av möblerad bostad

Kunders recensioner på Google säger 4.7/5

Flyttstädning av möblerat boende – tips och råd

Absolut vanligast är att en bostad är helt tom på möbler och annan inredning när det blir dags att flyttstäda. Då och då händer det dock att en bostad säljs möblerad, antingen helt eller delvis. Oftast rör det sig om fritidshus, eller ibland dödsbon.

Så hur ska man då tänka kring flyttstädningen när det finns möbler kvar? Hur får man till den på bästa och smidigaste sätt? Här delar vi med oss av våra bästa tips.

Tänk storstädning snarare än flyttstädning

Att flyttstäda en möblerad lägenhet eller villa blir ungefär som att storstäda, med skillnaden att man tar med vissa moment som kanske inte alltid utförs vid en vanlig storstädning i det egna hemmet.

Flyttstädning syftar ju till att göra en bostad så ren och fräsch som möjligt för de nya som ska flytta in. I en helt tom och omöblerad bostad handlar det om att rengöra golv, väggar, vid behov tak, kontaktytor och fast inredning – både invändigt och utvändigt – i till exempel kök och badrum. Dessa moment ska även utföras när man flyttstädar ett hus eller en lägenhet där det finns visst möblemang kvar. Den stora skillnaden är att det kan vara svårare att komma åt samt att även möblerna ska dammsugas och/eller torkas av. Det blir med andra ord några extra städmoment.

Extra städmoment låter förstås mindre kul, eftersom en ordentlig flyttstädning är krävande nog som den är – även utan möbler. Städar man systematiskt och effektivt behöver det dock inte bli så mycket mer jobb som man kanske först tror.

5 bra tips

Viktigt att komma överens om vad som gäller

Har du köpt eller sålt en bostad där ni kommit överens om att den ska tas över helt eller delvis möblerad, är det viktigt att ni också kommer överens om vad som ska gälla vid flyttstädningen.

Många gånger accepteras en lite mindre omfattande flyttstädning om möblemang finns kvar, eftersom det naturligtvis blir svårare att komma åt. Viktigast är att köpare och säljare tillsammans kommer fram till vad som ska gälla.

Vill du ha fler tips och råd vid flyttstädning, antingen av ett möblerat hem eller ett omöblerat? Här i bloggen hittar du mycket läsvärt att ta del av. För bokning av flyttstädning kan du kontakta oss direkt via mail eller telefon.

Vi hörs!

20 May 2022

Behöver du boka Flyttstäd?

Om du vill boka Flyttstädning med oss så är det mycket enkelt. Du gör det lättast via vår bokningsfunktion nedan. Men det går också bra att ringa oss så hjälper vi er.