Hur fungerar RUT avdrag?

Kunders recensioner på Google säger 4.7/5

Välkommen till vår informativa guide om hur RUT-avdraget fungerar! Om du undrar över vad RUT-avdraget är och hur det kan dra nytta av det, har du kommit till rätt ställe. I denna artikel kommer vi att förklara grundläggande begrepp, fördelar och användning av RUT-avdraget i Sverige. Så låt oss börja och ta reda på hur RUT-avdraget fungerar i praktiken.

RUT-avdraget är en skattereduktion som infördes av svenska regeringen för att uppmuntra privatpersoner att anlita hushållsnära tjänster och därmed minska den svarta ekonomin. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt, vilket är de typer av tjänster som kan omfattas av avdraget. Genom RUT-avdraget kan du dra av en del av kostnaden för att anlita exempelvis städhjälp, trädgårdsarbete eller flyttjänster.

För att kunna utnyttja RUT-avdraget måste du vara skriven i Sverige och betala skatt här. Du kan få avdrag för hushållsnära tjänster upp till en viss gräns, som bestäms av regeringen och kan variera från år till år. För närvarande (2023) är avdragsgränsen 50 000 kronor per person och år. Det innebär att du kan få skattereduktion på upp till 50 procent av kostnaden för de hushållsnära tjänsterna du anlitar.

Sammanfattningsvis är RUT-avdraget en förmånlig möjlighet för privatpersoner att dra nytta av skattereduktion på hushållsnära tjänster. Genom att utnyttja RUT-avdraget kan du spara pengar samtidigt som du får hjälp med de dagliga hushållssysslorna. Se till att hålla koll på aktuella regler och gränser för att maximera fördelarna med RUT-avdraget och göra din vardag lite enklare.

6 Jun 2023

Behöver du boka Flyttstäd?

Om du vill boka Flyttstädning med oss så är det mycket enkelt. Du gör det lättast via vår bokningsfunktion nedan. Men det går också bra att ringa oss så hjälper vi er.