Städa kamin

Kunders recensioner på Google säger 4.7/5

En guide till att städa kaminen

En kamin kan vara en fantastisk källa till värme och en mysig atmosfär i hemmet. Men med tiden kan det också innebära att det samlas damm och smuts i och runt omkring kaminen. För att hålla din kamin i gott skick och undvika risker som brand eller dålig luftkvalitet är det viktigt att städa den regelbundet. Här är en guide till att städa kaminen och hålla den i toppskick.

 

städa kamin

  1. Stäng av kaminen och låt den svalna

Innan du börjar städa kaminen är det viktigt att stänga av den och låta den svalna helt. Detta för att undvika risker för brännskador eller brand.

  1. Ta bort askan

När kaminen är helt sval så kan du börja ta bort askan. Det enklaste sättet att göra det är att använda en askpanna eller askgrunka. Var noga med att ta bort all aska så att det inte finns några kvarvarande glöd eller askrester i kaminen.

  1. Rengör insidan av kaminen

När du har tagit bort askan så är det dags att rengöra insidan av kaminen. Använd en mjuk borste eller en dammsugare för att ta bort alla synliga smuts och damm. Var särskilt noga med att rengöra runt ventilationsluckor och andra områden där smuts kan ha samlats.

  1. Rengör utsidan av kaminen

När insidan av kaminen är rengjord så är det dags att rengöra utsidan. Använd en fuktig trasa eller en rengöringsspray för att ta bort smuts och damm från ytan. Var försiktig så att du inte skadar ytan eller färgen på kaminen.

  1. Kontrollera rökröret

Innan du avslutar städningen av kaminen så är det viktigt att kontrollera rökröret. Se till att det är rent och fritt från blockeringar. Om du upptäcker blockeringar så är det bäst att kontakta en professionell för att ta bort dem.

Sammanfattningsvis, städning av kaminen är en viktig uppgift som bör göras regelbundet för att hålla kaminen i gott skick och undvika risker. Det är viktigt att stänga av kaminen och låta den svalna innan du börjar städa. Ta bort all aska, rengör insidan och utsidan av kaminen och kontrollera rökröret. Genom att följa dessa enkla steg kan du ha en säker och effektiv kamin i ditt hem.

15 Mar 2023

Behöver du boka Flyttstäd?

Om du vill boka Flyttstädning med oss så är det mycket enkelt. Du gör det lättast via vår bokningsfunktion nedan. Men det går också bra att ringa oss så hjälper vi er.