×

Städa vid flytt

Viktigt med flyttstädning även när du flyttar in

Att flytta till en ny bostad är ofta en tillräckligt stressig upplevelse även utan att städningen tas i beaktande. Men tyvärr är det helt enkelt så att du behöver utföra en flyttstädning både när du flyttar ut från din nuvarande bostad och när du flyttar in i din nya lya. Genom att städa den nya bostaden kan du enklare komma i ordning och sätta din egen prägel på stället. Och som du säkert känner till är det även kutym att utföra en grundlig städning av din gamla bostad innan du flyttar ut.

Därför är flyttstädning viktigt när du flyttar in

Din nya bostad kan ofta se kliniskt ren ut på visningen. Därför kanske du inte prioriterar att utföra en flyttstädning innan du flyttar in. Men det är vanligtvis en bra idé att göra detta innan ditt bohag anländer och du börjar packa upp dina tillhörigheter. I annat fall gör du det bara onödigt komplicerat för dig och du tvingas då städa med flyttkartonger och möbler som står i vägen. Städa istället innan du på allvar flyttar in och ta ett rum åt gången så slipper du bli överväldigad.

Om du tycker det känns jobbigt att behöva städa kan du anlita en städfirma som utför flyttstädning. Det är vanligt att göra detta i samband med att man flyttar ut men du kan även välja att leja ut städningen när du flyttar in. Genom att göra detta kan du dessutom finna ro snabbare i din nya bostad. Du kan helt och hållet fokusera på att packa upp dina tillhörigheter med vetskapen att varje liten kvadratcentimeter av bostaden är skinande ren!

Du som ändå väljer att utföra städningen själv bör tänka på följande när du städar de olika rummen:

  • Kök: Damma av och torka alla ytor. Rengör ugnen ordentligt och se även till att skrubba grillgaller och övriga tillbehör. Även köksfläkten bör rengöras. Frosta även av frysen om detta inte redan har gjorts och gör rent i skåpen. Avslutningsvis bör du även moppa golvet och låta det torka.
  • Badrum: Moppa golvet och låt det sedan torka. Rengör gärna toaletten och badkaret.
  • Övriga rum: Även i bostadens övriga rum bör du rengöra golvet och även rummens andra ytor.

Överväg att ta hjälp med din flyttstädning

För de allra flesta är det värt att ta hjälp vid flyttstädning. Detta gäller även när du ska flytta in i din nya bostad. Om du och din familj vill kunna fokusera på andra delar av flytten är detta ett utmärkt sätt att frigöra tid. Tiden som frigörs kan ni då istället lägga på allt från att packa upp bohaget till administrativa uppgifter såsom att adressändra och få posten eftersänd.

Professionella städare från en städfirma kan utföra en mer noggrann och effektiv städning än vad de allra flesta klarar av. Så genom att ta hjälp av dem kan du säkerställa att den nya bostaden är redo att flyttas in i. En tung vikt kan lyftas från dina axlar så det är ofta ett väldigt bra val att ta hjälp med städningen!

10 mar 2021

BOKA STÄDNING ONLINE

Boka Flyttstädning till ett mycket bra pris direkt här på Hemsidan. Du får bekräftelse inom några minuter efter din bokning. Välkommen

Boka Flyttstädning